Як сушити свіжу м'яту?
Сушим м'яту Правильно Зібрані пучки необхідно підвісити в провітрюваному, критому приміщенні, добре підійде балкон або веранда. Якщо ви сушите окремо листя, без стебел, їх потрібно розкласти тонким шаром на папері і іноді перевертати. Зберігати краще у кімнаті.
Як заготовляти м'яту для чаю?
Рослина слід збирати в суху погоду, вона не повинна бути покрита росою. Однак і в спеку збирати м'яту не варто – листя буде млявим і жухлим. Найкращий час – захід сонця або світанок. Якщо спекотна погода триває вже кілька днів, перед збиранням м'яту краще полити, почекати висихання.
Як сушити м'яту для чаю?
я сушу м'яту прямо так, на стеблах. А потім, коли м'ята повністю висушилася, я акуратно знімаю листочки зі стебла. Залишається тільки перекласти висушене листя м'яти в банки з кришками, що закручуються. Таким чином заготовляється м'ята для чаю, Який можна пити взимку.
Як сушити м'яту та мелісу?
Надмірно довга сушіння у прохолодному місці та перегрів вище 40°С ведуть до втрати аромату. Найкраще розсипати зібрані трави на папері тонким шаром і сушити при кімнатній температурі (22-25 ° С), або скористатися електросушаркою, але встановити на ній найменше нагрівання або взагалі відключити його.
Як правильно зрізати м'яту?
Підріжте її на рівні землі. Якщо вона росте у горщику, обріжте до рівня обідка. Полийте та підгодуйте м'яту. Усього за кілька тижнів рослина буде у кращому стані, ніж до цього.
Коли та як сушити мелісу?
У піддони тонким шаром розкласти підготовлену м'яту лимонну, щоб повітря вільно циркулювало. Виставити в сушарці температуру 45-50 градусів та сушити 2-2,5 години. Коли меліса готова, то при натисканні вона легко ламається, колір стає блідо-зеленим, при розтиранні листочка пальцями відчувається інтенсивний аромат.
Як краще зберегти м'яту на зиму?
Зрізані пучки м'яти слід підвісити на горищі або будь-якому іншому сухому та темному місці. Дочекатися, доки висохне і перетерти на порошок. Зберігати у полотняних мішечках або скляних банках.