Gran.pp.ua

Записи агронома Жори

11

Діоксид сірки (SO2) – отруйний газ, що у харчової промисловості Е220. Простіше кажучи, з його допомогою фрукти виробляють хімічну дезінсекцію для знищення комах. Саме він забезпечує безпеку та апетитний вид продукту.1 Feb 2020

Чим обробляють сухофрукти для тривалого зберігання?

Наприклад, більшу частину фруктів сушать у спеціальних печах під впливом високих температур з використанням діоксиду або окису сірки (SO2) та каустичної соди. Це робиться для того, щоб фрукти не темніли, мали яскравий колір. тривалий термін зберігання.

Яка курага корисніша за темну чи світлу?

Курага (урюк, кайса) Чим вона темніша і непривабливіша, тим корисніше та безпечніше.

Чим обробляють цукати?

Найчастіше як консервант використовують речовини на основі сорбінової кислоти (Е200-202).

Чим обробляють абрикоси при сушінні?

У харчовій промисловості при обробці сухофруктів використовуються такі засоби як сірчистий ангідрид, каустична сода, луг та жири. Майже вся курага набуває чудового вигляду за рахунок сушіння за допомогою сірчистого ангідриду. Оброблені цим газом плоди абрикоса набувають яскраво жовтого або соковито оранжевого кольору.

Чим обробляють узбецькі родзинки?

Найчастіше сухофрукти обкурюють сірчистим ангідридом (двоокис сірки, сірчистим газом, SO2, інша назва – добавка Е220). Так виробники вбивають бактерії та роблять продукт неїстівним для комах-шкідників. Сухофрукти коптять у сірчаному чаді, і вони набувають блиску і лиску в буквальному значенні слова.

Як вибрати сухофрукти без обробки?

Як вибрати сухофрукти без обробки?

  1. Зверніть увагу на колір. Слухом яскраві і неприродні кольори: яскраво – жовті (курага), бурштиново – жовті (родзинки) – говорять про те, що ці плоди були схильні до хімічної. обробці. …
  2. Зверніть увагу на смак та запах. …
  3. Зверніть увагу на дивний блиск.

7 Sept 2015

Яка курага гарна?

Гарна курага повинна бути розсипчаста, не злипається, без слідів цвілі та діяльності комах. Поверхня – зморщена, без тріщин. На дотик гарна курага повинна бути жорсткуватою, щільною, не надто м'якою, не липкою.