Gran.pp.ua

Записи агронома Жори

12

Чому опадає зав'язь у баклажанів?

Зазвичай таке відбувається, якщо їм не вистачає води. В умовах посухи баклажани можуть дуже припинити плодоношення. … Баклажани – Самозапильні рослини. Але це не означає, що їм не потрібна допомога – в безвітряну погоду рослини треба злегка потрясти, щоб з тичинок струсити пилок і сталося запилення.

Чому не зав'язуються плоди баклажанів у теплиці?

Температура у теплиці під час висадження розсади. Висаджувати розсаду баклажанів у захищений ґрунт необхідно, коли температура в ній буде не нижче 16°С. В опалювальній теплиці – Проблем ні. … Температура під час цвітіння та утворення зав'язі.

Чому опадають квіти в огірків у теплиці?

Якщо огірки посаджені занадто густо, рослини, у процесі зростання, страждають від нестачі площі харчування, що призводить до розвитку хвороб та опадання зав'язей. Щоб уникнути цих неприємних моментів, завжди уважно вивчайте інформацію про частоту посадок, що знаходиться на обороті упаковок із насінням.

Як правильно запилювати баклажани?

Баклажани запилюють комахи, пилок переноситься вітром. Якщо баклажани ростуть у теплиці, то її необхідно часто провітрювати, щоб запускати потоки вітру та комах. Кущі періодично струшуються, щоб пилок розлітався.

Як правильно підгодувати баклажани?

Для інтенсивного зростання та придбання імунітету до багатьох хвороб вперше перці та баклажани підгодовують азотно-калійним добривом.

  1. Калійна селітра. …
  2. "Кристалон". …
  3. На 1 квадратний метр 30-40 г суперфосфату і 15 г хлористого калію.

Чому не плодоносять баклажани?

Справді, баклажан – рослина, вкрай вимоглива до умов освітлення. Найменше затінення навіть протягом дня призводить до зниження і навіть втрати врожаю. При тривалому затінку баклажан взагалі плодів не формує. Він зав'язує плоди лише за умови, що на квітку потрапляє сонячне проміння.

Чим годувати баклажани під час плодоношення?

В період плодоношення баклажани поливають трав'яним настоєм (див. вище) або настоєм дріжджів. Для приготування дріжджового підживлення 100 г пресованих дріжджів розведіть в 1 л теплої води.