Чому ніде у світі не їдять гречку?
В Європі гречана крупа не набула такого широкого поширення. Тому вона незвична для іноземців, і її смак вважають дивним. В деяких країнах гречка є кормом для худоби або ласощами для птахів. Якщо на полицях магазинів і з'являється гречка, то лише необроблена зелена.
Чому у Європі не їдять гречану кашу?
Європейці вважають, що годувати гречкою можна лише худобу. Дієтологи стверджують, що зварена гречка гірка і має хімічний присмак. Є ще одна причина, через яку в Європі не їдять гречку – її відносять до категорії лікувальних продуктів. Крупу можна зустріти в аптеках, де вона коштує досить дорого.
Чому американці не їдять гречку?
За кордоном гречку використовують як корм для худоби Для іноземців гречка — не така цінна крупа, як росіян. Тому є версія, що фермери використовують гречку як корм для худоби, тому що її легко виростити і у догляді гречані поля невибагливі.
Чому не їдять гречку на Заході?
В Європі, де в цілому тепліше, ніж у нас, – пшениця безлічі видів та форм, що займає левову частку злаків. … Гречка зростає і в Європі, та в Америці. Але історично склалося так, що її вирощували як кормову культуру для худоби.
Звідки до нас прийшла гречка?
Батьківщиною гречки є південний Китай (провінція Юннань). Гречка введена у культуру понад 5 тисяч років тому.
Чому не люблять гречку?
Гречана каша дуже специфічна на смак. Однак ось що іноземці часто повторюють: вона гірка! Деякі фахівці стверджують, що якщо гречку не проварити належним чином і готувати без солі, каша вийде гірка і присмак у неї буде хімічний.
Де найбільше їдять гречку?
Гречану кашу прийнято вважати російською стравою. Основні споживачі крупи – Росія, Україна та Білорусія. Саме у цих країнах найбільше вирощують сільгоспкультуру як продукти харчування для людини. Меншим попитом гречка користується у Франції, Кореї та Японії, де з крупи роблять борошно.