Gran.pp.ua

Записи агронома Жори

15

Як використовувати калину у кулінарії?

Свіжі ягоди калини можна зберігати в морозилці, попередньо перебравши та розклавши по пакетах. Взимку за власним бажанням ви зможете використовувати ці запаси для приготування морсів, киселів, начинок для пирогів та пиріжків. З калини варять варення або просто перетирають її із цукром або медом.

Як правильно заморозити Калину?

Калину перебрати, відокремити ягоди від гілочок. Розкласти ягоди в один шар на таці та підморозити в морозильній камері (1 година). Порційно розкласти ягоди калини у пакети для заморожування. Максимально вичавити повітря з пакетів.

Як використати калину?

Плоди калини мають також заспокійливу дію. Ягоди заварюють як чай (1 ст. ложка в склянці окропу) і п'ють по 1/2 склянки 2 десь у день. При нестачі вітамінів плоди їдять у натуральному вигляді, готують із них сік, морс, компот, кисіль, варення, желе.

Як засушити ягоди калини?

Перебрати ягоди, видалити гілочки, пом'яті та пошкоджені ягоди. Розкласти ягоди калини в один шар на деку, викладеному пергаментним папером. Сушити в духовці при 60-80 ° С і злегка прочинені двері духовки. На сушіння калини у духовці піде приблизно 8 годин.

Як використовувати калину при високому тиску?

Щоб знизити артеріальне тиск, використовуйте рецепт чаю з калиною. Щоб його приготувати, візьміть жменю чистих, якісних ягід, насипте їх у миску, присипте цукровим піском. Розімніть у кашку, перекладіть у чашку і залийте окропом. Цілющий чай готовий.

Чим корисна калина для людини?

Ягода чудово знімає судоми та допомагає при безсонні. … Вона лікує ангіну, гіпертонію, захворювання печінки, допомагає при бронхіальній астмі. Що міститься в плодах калини залізо підвищує гемоглобін, нормалізує стан кровоносних судин, очищає їхню відмінність від холестерину.

Чи можна Калину заморожувати з гілочками?

Уважно подивіться на калину, можливо, відокремлюючи ягоди від гілочок, Ви пропустили зіпсовані екземпляри, на фоні білого рушника їх буде відразу видно. Заморожувати калину можна декількома способами: просто ягоди розсипом, калина з цукром та пюре. Для заморожування калини розсипом підійдуть найпружніші та цілі ягідки.