Gran.pp.ua

Записи агронома Жори

18

Для чого корисна солодка картопля?

Батат містить вітаміни групи В, А, С, багатий на фосфор, тіамін, рибофлавін. Помаранчеві та жовті різновиди солодкої картоплі містять велику кількість бета-каротину, перевищуючи іноді навіть моркву. У сортах з фіолетовою м'якоттю містяться антоціани, що зберігаються навіть після термообробки.

Чим відрізняється солодка картопля від батату?

Солодка картопля має щільну коричневу шкірку і, як випливає з назви, більше солодку м'якуш оранжевого кольору. Зустрічається також батат пурпурного, жовтого та червоного кольорів. Звичайний картопля, Найчастіше має коричневу шкірку і білу м'якоть, хоча тут теж багато залежить від сорту.

Де вирощують батат?

Батат, Він же ямс, він же солодка картопля (Ipomoea batatas) відноситься до сімейства Вьюнкових. Родом він із тих самих регіонів, що й картопля – Перу, Колумбія.

Як можна виростити солодку картоплю?

Солодкий картопля любить пухкий, добре дренований грунт з рН від 5,0 до 6,5. Ви можете використовувати ґрунтосуміш із магазину, додавши до неї компосту, або зробити її самостійно, змішавши 1/3 компосту, 1/3 вермикуліту, 1/3 торфу. Відстань між саджанцями має становити 30 см один від одного.

Скільки калорій у солодкій картоплі?

Харчова цінність та хімічний склад "Батат, картопля солодка".

НутрієнтКількість% від норми 100 г
Калорійність60 кКал3.6%
Білки2 г2.6%
Жири0.05 г0.1%
Вуглеводи13.3 г6.1%

Як їсти сирий батат?

Сирий батат нагадує моркву і за кольором та за смаком. Смажений батат за смаком схожий на смажений гарбуз. Використовуються батати в їжу сирими, відвареними та печеними, додаються в каші. Існують рецепти виготовлення з батата суфле, чіпсів, повидла, пастили та інших страв.

Що корисніше картопля чи солодка картопля?

Вони зазвичай покриті великою кількістю тріщин та заглиблень. М'якуш культури світла: жовтого або коричневого відтінків. У необробленому вигляді картопля вживати категорично не можна, оскільки може стати причиною порушення процесу травлення чи сильної інтоксикації, тобто.