Який клас пшениці для борошна?
В· Група «А» (з першого по третій клас включно). Перші три класу (I, II та III) відносяться до цінних сортів пшениці та їх застосовують у борошномельній та хлібопекарській промисловості. Також зерно цієї групи йде експорту.
Які класи має пшениця?
Розрізняють два види пшениці – м'яка та тверда. Для першого виділено всього чотири класидля другого – п'ять, і між ними є досить істотна різниця за показниками якості. Скажімо, пшениця 1 класу для найпоширеніших у нас м'яких сортів повинен мати вміст білка 14% та 28% клейковини.
Як визначити сорт зерна?
Для вживання в їжу придатні лише перші 4 класу. Визначити клас пшениці можна за найгіршим з параметрів оцінки якості сортового зерна….Встановити класність пшениці можна за такими параметрами:
- зовнішній вигляд;
- вміст клейковини;
- запах;
- колір;
- склоподібність.
Що таке клас пшениці?
Цей документ включає комплекс показників якості зерна пшениці, які визначають підсумковий клас. Клас пшениці визначається за найменшим значенням будь-якого показника. Наприклад, якщо у вас усі показники визначають 2 клас, а один 4, то підсумковий клас пшениці у висновку аналізу буде 4 клас.
Які показники пшениці 4 класу?
Для пшениці 4 класу нормальними є показники вологості в районі 14%, не більше 1% домішки, не більше 5% зернової домішки (у тому числі не більше 1% домішки інших культур). Ще одним важливим показником є склоподібність зерна, яка у 4 сорти має становити 40%.
Які є види зерна?
Основні культури
- Пшениця
- Ячмінь
- Овес
- Жито
- Тритікале
- Кукурудза
- Просо
- Полба
Яка має бути натура у пшениці 3 класу?
Третій клас пшениці – це м'які ярі сорти білого зерна. Згідно з існуючими нормативами, вага зерна пшениці даного класу повинен становити щонайменше 730 г/л. Середня склоподібність повинна дорівнювати 50%, а масова частка білка повинна бути щонайменше 12%.