Gran.pp.ua

Записи агронома Жори

12

Який клас пшениці для борошна?

В· Група «А» (з першого по третій клас включно). Перші три класу (I, II та III) відносяться до цінних сортів пшениці та їх застосовують у борошномельній та хлібопекарській промисловості. Також зерно цієї групи йде експорту.

Які класи має пшениця?

Розрізняють два види пшениці – м'яка та тверда. Для першого виділено всього чотири класидля другого – п'ять, і між ними є досить істотна різниця за показниками якості. Скажімо, пшениця 1 класу для найпоширеніших у нас м'яких сортів повинен мати вміст білка 14% та 28% клейковини.

Як визначити сорт зерна?

Для вживання в їжу придатні лише перші 4 класу. Визначити клас пшениці можна за найгіршим з параметрів оцінки якості сортового зерна….Встановити класність пшениці можна за такими параметрами:

  1. зовнішній вигляд;
  2. вміст клейковини;
  3. запах;
  4. колір;
  5. склоподібність.

Що таке клас пшениці?

Цей документ включає комплекс показників якості зерна пшениці, які визначають підсумковий клас. Клас пшениці визначається за найменшим значенням будь-якого показника. Наприклад, якщо у вас усі показники визначають 2 клас, а один 4, то підсумковий клас пшениці у висновку аналізу буде 4 клас.

Які показники пшениці 4 класу?

Для пшениці 4 класу нормальними є показники вологості в районі 14%, не більше 1% домішки, не більше 5% зернової домішки (у тому числі не більше 1% домішки інших культур). Ще одним важливим показником є склоподібність зерна, яка у 4 сорти має становити 40%.

Які є види зерна?

Основні культури

  • Пшениця
  • Ячмінь
  • Овес
  • Жито
  • Тритікале
  • Кукурудза
  • Просо
  • Полба

Яка має бути натура у пшениці 3 класу?

Третій клас пшениці – це м'які ярі сорти білого зерна. Згідно з існуючими нормативами, вага зерна пшениці даного класу повинен становити щонайменше 730 г/л. Середня склоподібність повинна дорівнювати 50%, а масова частка білка повинна бути щонайменше 12%.