Gran.pp.ua

Записи агронома Жори

12

Перший раз картопля підгортаютьколи кущі досягнуть висоти 15-20 см. Це кінець травня – початок червня. Їх засипають по нижнє листя. Можна трохи вище, але важливо, щоб верхівка була на поверхні.

Коли пізно підгортати картоплю?

Класика – 2 підгортання: друге проводять через 2-3 тижні після першого, перед тим, як картопля зацвіте. Але якщо розпочинати цей захід досить рано, двічі не вистачає. Я і в цьому питанні волію орієнтуватися не на абстрактні «норми», а на потреби реальних рослин.

Як і коли правильно підгортати картоплю?

2:315:00Suggested clip 60 secondsЯк і коли правильно підгортати картоплю. Скільки разів …YouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip

Як швидко підгорнути картоплю?

Ще один спосіб, як підгортати картопля, називається віяловою. Потрібно вручну 'розпустити віялом' у різні боки стебла картоплі, і засипати середину куща землею, так щоб верхівки стебел залишилися на поверхні, але їх основа була придушена землею.

Коли і навіщо підгортати картоплю?

Ця процедура необхідна картоплі, щоб розвивалися вже наявні бульби та утворювалися нові. Захід полягає в обробці міжряддя, в процесі якого відбувається пригрибування ґрунту до стебла та утворення пагорбів. Підгортати необхідно по досягненні картоплі 20 сантиметрів завдовжки.

Чи можна підгортати картоплю в посуху?

Підгортання картоплі Це потрібно для того, щоб захистити бульби від сонця, утримати воду, а також сприяти хорошому припливу повітря до коріння картоплі. Особливо слід проводити підгортання на глинистих ґрунтах та суглинках, на пісковиках ця процедура, навпаки, не має сенсу, пише "Город.

Для чого потрібно підгортати?

Підгортання є екологічно чистою альтернативою використання гербіцидів у сільському господарстві, що передбачає боротьбу з бур'янами у всі періоди вирощування культурних рослин.

Чи можна підгортати картоплю під час цвітіння?

Можна, можливо і навіть треба! Підгортання допоможе продовжити життя бадиллі, зберігаючи бульби в захищеному середовищі. Самі квітки, до речі, необхідно обірвати, щоб зростання пішло в бульби, а не на цвітіння.