Gran.pp.ua

Записи агронома Жори

10

Коли збирати кабачки та гарбуз?

Після першого заморозку, який буває в Сибіру, ​​як правило, у першій декаді вересня, настає час прибирання гарбуза, кабачків та патисонів, призначених для зимового зберігання.

Коли зріють кабачки?

За термінами дозрівання виділяють ранньостиглі (формують плоди через місяць з невеликим після посіву, 35-45 днів), середньостиглі (через 2 місяці, 50-60 днів) і пізньостиглі (більше 60 днів).

Як швидко зріють кабачки?

Приблизно на 40-60 день від посадки починається пора збирання врожаю, тому навряд чи настільки актуальним є питання про те, як виростити. кабачки швидко, адже культура і так скоростигла. У кожну ямку укладаються по 2-4 насіння при глибині зачепила близько 5 см. Рекомендується в лунки додавати золу.

Коли закінчується сезон кабачків?

Кабачок – виключно літній овоч, основний сезон його вживання в їжу триває з травня до вересня.

Коли прибирають кабачки для зберігання?

Коли прибирати кабачки для зберігання на зиму? Збір кабачків слід запланувати ще до настання заморозків. В іншому випадку, якщо вони попадуть під заморозки, овочі виявляться безнадійно зіпсованими для тривалого зберігання – Вони почнуть гнити вже найближчим часом, і врятувати їх не вдасться.

Коли збирати Гарбузи?

Прибирання розпочинають у середині вересня, але до заморозків. Якщо гарбуз потрапить під заморозки, це позначиться на лежкості, і він швидко зіпсується. Таким чином, термін дозрівання середньостиглих сортів гарбуза в середньому становить 110-120 днів. Тобто 4 місяці.

Як визначити стиглий кабачок?

Щоб купити добрий кабачок, вибирайте молодий, краще трохи недозрілий, ніж перезрілий, товщиною до 8 см. Уважно прощупайте шкірку – повинна бути ніжна, на вигляд свіжа, без тріщин. Якщо є можливість проколоти її (можна нігтем), спробуйте – повинна легко проколюватися. Окремо треба сказати про хвостик.