Gran.pp.ua

Записи агронома Жори

10

Спинна частина (корейка)

Ця частина чудова для шницелей, відбивних котлет із кісточкою, шашликів, жаркого, ескалопів.Feb 27, 2010

Яка частина свинини м'якша?

Вирізка – зараз вирізкою зазвичай називають пісне м'ясо без кісток. Але насправді вона вирізається з тієї частини, що знаходиться посередині туші над хребтом під шаром сала. Найніжніше і соковите м'ясо, яке годиться для будь-якого способу приготування.

Яка частина свині окіст?

Окістчастина свинячої (рідше — баранячої або телячої) туші: кульшова (задній) окіст) або плечелопаткова (передній окіст).

Як вибрати свиню на м'ясо?

Перевіряйте свинину на пружність. Не забудьте розглянути її шкіру, якщо є така можливість – має бути біла і без жодних плям. Також корисно знати, що у дорослої свині кістки тверді і білі, а ось, наприклад, у поросят може бути червоне забарвлення кістки.

Яка частина свинячої туші краща?

Якщо говорити про свинині, то шия, найсоковитіша частина, краще всього підійде для шашлику, багаття – для запікання, окіст – на фарш, а лопатка – для запікання гасіння.

Яку частину свинини краще купувати для смаження?

Спинна частина (корейка та карбонад) Ніжне м'ясо з невеликою кількістю жиру. Корейка найчастіше зустрічається на кістки, тому її смажать стейками на грилі або запікають у фользі. Карбонад теж гарний для смаженняАле його краще готувати акуратними медальйончиками, а не відбивними. Для котлет це м'ясо надто пісне.

Яку частину свинини краще брати на печеню?

Свиняча шийка Відмінно підійде для жаркого. Якщо нарізати шийку на шматки, вийдуть найкращі стейки для смаження на сковороді чи грилі. М'ясо на кістки годиться для запікання у духовці.

Що краще лопатка чи окіст свинячої?

За якістю м'яса, лопатка щось середнє, між окістом і шиєю. Ну і чисто анатомічно, перебувати якраз між ними. Відрізняється лопатка від шиї тим, що шматок виглядає більш «рваним», та лопатці більше жиру та жив. Розділяючи її, найчастіше виходить велика кількість обрізу.