Gran.pp.ua

Записи агронома Жори

22

Навіщо корисні апельсинові кірки?

Шкірка апельсина містить більше вітамінів А, С, Е, ніж його м'якоть, багата ефірними оліями, рослинними пігментами та пектиновими речовинами. У ній багато калію та фосфору. Американські вчені заявили про користь апельсинової кірки для серця. Про вражаючі результати досліджень пише Health.

Чи можна їсти білу шкірку від апельсина?

Білий волокнистий шар, який знаходиться між шкіркою і м'якоттю, містить стільки ж поживних речовин, скільки в іншій частині апельсинатому її радять вживати багато дієтологи.

Чи можна їсти м'якоть апельсина?

М'якуш розглянутого фрукта просто можна, можливо з'їсти, можна, можливо приготувати із неї сік.

Що знаходиться в Цедрі апельсина?

Ефірні олії та пектин, що входять до складу шкірки апельсина, покращують процес перетравлення їжі Цедра містить рослинні волокна, що дозволяють справлятися із запорами. Навіть кілька ковтків настою апельсинової шкірки після рясної трапези допоможуть уникнути метеоризму, печії та відчуття тяжкості у животі.

Як правильно заварювати апельсинові кірки?

Найпростіший спосіб застосування кірказаварювання як чаю. Для цього жменю-другу вимитих апельсинових корок залити окропом і дати настоятися. За бажання можна додати до напою трохи чорного або зеленого чаю, шипшини, м'яти. Це не тільки смачні, а й корисні ласощі.

Яка користь від апельсинів?

Апельсин – просто джерело вітамінів А, В1, В2, РР і, найголовніше, вітаміну С. У 100 г м'якоті апельсина міститься добова норма споживання вітаміну С! Крім того, в апельсині є флавоноїди – речовини, що регулюють ріст організму та мають антиоксидантну дію.

Чи можна їсти лимон разом із шкіркою?

Лікарі не рекомендують є лимонну цедру людям, які страждають на розлади шлунка, а також алергікам, у яких може з'явитися реакція у вигляді кропив'янки. Цедра протипоказана тим, у кого діагностовано виразку, гастрит та ентерит. Її не слід вживати при фарингіті, ускладненому тонзиліті та стоматиті.