Gran.pp.ua

Записи агронома Жори

11

Чим підгодувати перці, щоб червоніли?

Підгодовуємо золою або калійним добривом Хто годує перці вранці, той чинить мудро! Коли на кущі висять вже досить великі, але ще зелені плоди, саме час для калійного підживлення.

Чому не червоніють болгарські перці у теплиці?

Загалом причини того, що перець не червоніє в теплиці або відкритому грунті, що криються в природі сорту або в стані погоди (іноді в цьому винні й помилки городника). Так далеко не всі сорти перцю, що продаються в магазинах (особливо взимку!), можуть дозрівати в не найспекотніших регіонах.

Коли збирати перці у теплиці?

В теплиці рекомендується прибирати плоди 2 рази на тиждень, починаючи із середини липня. Щільні плоди з глянцевим блиском вже готові до збирання – у них технічна стиглість. Товщина стінки перцю залежить більше від сорту, ніж від зрілості плода, і може бути від 5 до 12 мм. Вважається, що товстіша стінка, тим смачніші перчики.

Як зберегти болгарський перець на зиму без заморозки?

Найкраще зберігати перечні запаси спеціально обладнаних стелажах, піднятих над землею. Болгарський перець слід укласти у картонні коробки чи дерев'яні ящики, дно застелити папером. Плоди акуратно викладають шарами (не більше 2-3 шарів), пересипаючи їх сухим піском або тирсою.

Які добрива потрібні для перцю?

Перше удобрення для зростання розсади перців містить 2,5 мл гумату калію та 0,5 ч. л. сечовини (на 1 л води). Інший варіант – розчинити в 1 л води 0,5 г аміачної селітри, 1 г калію та 3 г суперфосфату.

Як зберігати болгарський перець у холодильній камері?

Зрілі плоди перцю солодкого зберігають у холодильнику при температурі 0.. +1°С та вологості повітря 90-95% протягом 2 місяців. Плоди в технічній стиглості (зелені) зберігають 1-2 місяці при температурі +9…+11°С та відносній вологості повітря 85-90%.

Скільки часу назріває перець?

У цей час плоди вже досягають розміру, характерного для того чи іншого сорту, але ще не мають належного забарвлення. Терміни технічного дозрівання індивідуальні для різних сортів і мають бути зазначені на пакетиках насіння. Перці, що досягли технічної стиглості, здатні лежати до двох місяців і навіть більше.