Gran.pp.ua

Записи агронома Жори

18

Яке перше підживлення для томатів?

Перше підживлення томатів після висадки ґрунт На цій стадії можна використовувати азотні добрива (у невеликій кількості) у поєднанні з калійними та фосфорними. Варіант 1. На 10 л води 0,5 літра рідкого коров'яку, 1 столова ложка нітрофоски.

Коли потрібно підгодовувати томати?

Наприкінці травня – на початку червня, через кілька днів після висадки розсади, томати треба підгодувати комплексним добривом (із вмістом азоту, фосфору та калію). У теплиці рівень вологості вищий, ніж у відкритому ґрунті, тому процеси поглинання корисних елементів відбуваються швидше.

Чим підгодувати томати після сходу?

Чим і як годувати після сходів? При першому підживленні розсади помідорів використовують як готові добрива (Нітрофоска, Агрікола-Форварт, Агрікола №3), так і готують самостійно: Сечовина — 1 г. Суперфосфат — 8 г.

Коли вперше підгодувати розсаду помідорів?

В перший раз підгодовують розсаду томатів в домашніх умовах не раніше ніж у сіянців з'явиться перше справжнє листя. Після цього вносити добрива можна через два тижні після пікірування. Останній раз підгодувати розсаду слід за 10 днів до її висадки у відкритий ґрунт або в теплицю.

Чим підживити слабкі помідори?

Найкращий варіант для томатів – зола або сульфат калію. Хлористий калій краще не брати – хлор діє на томати гнітючим. З мікродобрив найпотрібніші томати – бір і магній. Бор необхідний під час цвітіння, щоб квіти та зав'язі не опадали.

Чим підгодувати помідори народними засобами?

Розсаду томатів нерідко підгодовують тими ж народними засобами, зокрема, курячим послідом та золою. Добриво з курячого розсліду готують так: 2 частини посліду змішують з 1 частиною води, закривають ємність кришкою і настоюють протягом 2-3 днів. Перед внесенням настій розбавляють водою 1:10.

Чим можна годувати томати?

Краще віддати перевагу фосфорно-калійним добривам. Найкращий варіант для томатів – зола або сульфат калію. Хлористий калій краще не брати – хлор діє на томати пригнічує. З мікродобрив найпотрібніші томати – бір і магній.