Gran.pp.ua

Записи агронома Жори

13

Розчин борної кислоти: 0,1 г борної кислоти на 1 л води. Перше обприскування проводять у фазі бутонізації, друге – у фазі цвітіння, третє – у період плодоношення рослин. При сумісному внесенні з іншими мікроелементами концентрацію борної кислоти знижують до 0,05-0,06% (5-6 г препарату розводять у 10 л води).21 Jun 2020

Які рослини можна поливати борною кислотою?

Як використовувати борну кислоту

  • Мінімальна міра: трави, бобові, суниця садова, картопля (про дві останні культури скажемо окремо).
  • Середній ступінь: більшість зелених та овочевих культур, кісточкові дерева, ягідні чагарники.
  • Високий ступінь: капуста, насіння дерева, буряк.

Скільки потрібно борної кислоти для обприскування?

Щоб ліквідувати нестачу мікроелемента, кущі обприскують за листям розчином борної кислоти: 1 пакетик (10 г) на 10 л води. Нерідко трапляється, що нестача бору провокує хворобу.

Скільки грам борної кислоти потрібно для обприскування помідорів?

Найкраще виробляти обприскування 0,1%, тобто стандартний пакетик борної кислоти вагою в десять грамів розчинити у десяти літрах води.

Чи можна поливати огірки розчином борної кислоти?

Розчин борної кислоти для обприскування огірків: 5 г порошку борної кислоти розчинити у 2 л гарячої води, а потім долити 10 л холодної води. Обробку проводять один раз на три тижні, більше не потрібне.

Чи можна обприскувати картоплю борною кислотою?

Ранню картоплю, яку не хочеться «труїти» купоросом, рекомендується обприскати розчином чайної ложки борної кислоти і 3 столові ложки гірчичного порошку в 10 л води. Грамотно використовуючи борну кислоту для картоплі, можна, можливо добитися збільшення врожаю до 15%, так як речовина виконує роль стимулятора зростання.

Як приготувати розчин із борної кислоти для обробки помідорів?

2:264:33Suggested clip 57 secondsОБРОБКА ТОМАТІВ БОРНОЇ КИСЛОТОЮ І ЗЕЛЕНКОЮ. Ольга …YouTube

Скільки треба борної кислоти на літр води?

Розчин борної кислоти: 0,1 г борної кислоти на 1 л води. Перше обприскування проводять у фазі бутонізації, друге – у фазі цвітіння, третє – у період плодоношення рослин.