Чому огірки всередині діряві?
Порожнечі у плодах огірка утворюються, коли порушується зростання плаценти – тієї самої, де розташовані зачатки насіння. Через неї вони отримують харчування і водночас стимулюють її розвиток. Для утворення якісних плодів огірка Необхідно, щоб харчування було повноцінним, збалансованим і надходило поступово.
Чому огірки білі всередині?
Процес соління відбувається під впливом молочнокислих бактерій та дріжджів. Для мікроорганізмів цукор є живильним середовищем, завдяки якому вони виробляють молочну кислоту. Якщо плоди містять менше 2% цукру, процес соління порушується і огірки виходять зморщеними та порожніми всередині.
Чому огірки усередині сухі?
Це говорить про незбалансоване харчування огірків під час фази активного зростання. Найпоширеніша причина – плід отримав більше азоту, ніж фосфору, кальцію та калію.
Чому огірки на грядці м'які?
Нестача вологи як у ґрунті, так і в повітрі призведе до того, що плоди стануть м'які і пусті всередині. Спека та сухе повітря є головною причиною, що веде до м'якості огірків. Контролювати вологість повітря можна за допомогою краплинного поливу, а також регулярним провітрюванням теплиці.
Чому огірки стають гачком?
Недолік мікроелементів Дефіцит мікроелементів – найпоширеніша причина появи викривлених огірків. Зазвичай рослини відчувають дефіцит калію чи азоту. Але якщо ви весь сезон економили на підгодівлях, недолік мікроелементів може бути комплексним.
Що покласти при засолюванні огірків?
— Насамперед треба покласти кріп та петрушку. А також листя чорної смородини, дуба або вишні — вони багаті на дубильні речовини, які допоможуть зберегти хрумку консистенцію. огірків. Часник, перець і корінь хрону перешкоджають розвитку хвороботворних мікроорганізмів у розсолі, оскільки містять фітонциди.
Як приготувати огірки?
Для отримання зольного розчину 1 склянку золи (100 г) розводять у 10 л води, настоюють тиждень та підгодовують рослини при поливі. Зазначеної ємності приблизно вистачає на 1-2 кв. м. грядки.