Gran.pp.ua

Записи агронома Жори

16

Як заготовляти чай у домашніх умовах?

Збирати листя кипрію потрібно вранці, але після того, як висохне роса, або ближче до вечора. Після збору листя треба ретельно переглянути, щоб у чай не потрапив лісовий клоп або равлик. Потім щільно укласти в целофанові пакети та прибрати на три дні в морозилку. Розморозивши, листя скочують у рулетики.

Як сушити чай на сковороді?

Можна, можливо сушити чай у товстостінній сковороді. Для цього масу невеликими порціями сушать на середньому вогні при постійному струшуванні протягом 30 хвилин. Потім зменшують вогонь і постійно помішуючи дерев'яною лопаткою, доводять листя/гранули до сухого стану. З успіхом можна сушити чай в аерогрилі.

Чи потрібно Ферментувати Іван чай?

Просто висушене листя іванчаю не будуть нормально заварюватись і не дадуть справжнього аромату. Їх потрібно ферментувати. Робиться це просто: зібране листя складіть у скляні трилітрові банки і поставте на кілька годин у тепле місце, можна на сонці.

Як довго ферментувати Іван чай?

Ферментують іванчайз огляду на умови, показники температури, 7-15 годин.

Кому не можна пити Іван чай?

Іванчай слід вживати окремо від інших заспокійливих засобів, оскільки рослина також має досить сильний седативний ефект. Іванчай протипоказаний людям, які страждають на захворювання шлунково-кишкового тракту, оскільки має проносну дію.

Як Ферментувати Іван чай у морозилці?

Перебране листя поміщають у невеликі пакети, які щільно пакують. У такому вигляді кипрей відправляється в морозильну камеру приблизно на 12 годин. Якщо можливості зайнятися приготуванням чаю через встановлений час немає, то подальшої переробки листової маси можна відкласти більш пізні терміни.

Як сушити іван чай на зиму?

Висушений іванчай помістіть у ємності зі скла або пластику і щільно закрийте її. Зберігати сировину можна протягом трьох років. Квіти після збору не піддають підв'ялюванню. Розкладіть їх відразу тонким шаром на деку і сушіть у духовці при температурі +30 градусів.