Gran.pp.ua

Записи агронома Жори

12

Що таке селера і як він виглядає?

Селера – це і бульба, і черешок, і зелень. У селери характерний терпкий аромат і пряний, солодкувато-гіркий смак. Селера – це і бульба, і черешок, і зелень, і насіння. … Він буває зеленим і білим, але це не різні сорти: білий колір рослина набуде, якщо його підсапувати, засипавши черешки землею.

Навіщо корисний черешковий селера?

Як і інші види цієї рослини, черешковий селера корисний для серцево-судинної системи, знижує холестерин, підвищує метаболізм, прискорює загоєння пошкоджень на шкірі, добре справляється із запаленнями, набряклістю та проблемами сечовипускання.

Чим корисний селера для організму?

У селери міститься багато корисних речовин: вітаміни групи В, вітаміни Е та К, провітамін А, калій, фосфор, кальцій, магній, залізо, цинк та інші. Селера корисний для здоров'я – він має антисептичні, протиалергенні, тонізуючі властивості.

Як виглядає селера?

Селера має велику бульбу – корінь, соковиті черешки і бадилля, схожу на петрушку. Усі частини вживаються для харчування. Селера використовували ще у Стародавній Греції – прикрашали житло для захисту від нечистої сили, плели вінки для переможців.

Як правильно їсти стебло селери?

Як є стебла селери Стебла можна вживати як в сирому, так і в тушкованому вигляді, наприклад, з м'ясними продуктами або іншими улюбленими овочами. Крім цього, їх можна маринувати та засолювати. Соковиті та м'які стебла ідеально впишуться як додатковий інгредієнт практично в будь-який салат.

Який смак дає корінь селери?

А у кореня смак приємний, гладкий, трохи пряний. Це дієтичний продукт, з безліччю корисних властивостей: від поліпшення травлення до зниження кров'яного тиску. Я навіть чув, що він стимулює потенцію. Корінь селери щільніше картоплі, але в кулінарному зверненні на неї схожий.

Де використовують черешкову селера?

По-друге, в Італії черешковий селера, як правило, використовується для приготування соусів і засмажок до м'ясних, рідше рибних страв, а також у приготуванні рідких перших, як суп з кукурудзи і квасолі по-Трієстінський або мінестроні. На жаль, соуси готуються не щодня, як, втім, супи.