Gran.pp.ua

Записи агронома Жори

10

Що робити з ягодами ялівцю?

В домашніх умовах ягоди ялівцю використовують при виготовленні квасу, пива, морсу, киселю, різних прохолодних напоїв, при соленні та маринуванні продуктів. Зі зрілих сухих плодів готують ялівцевий цукор. Ягоди використовують також при виготовленні солодкого сиропу, мармеладу, пряників і пряників.

Які ягоди ялівцю їстівні?

Усі види ялівцю вирощують ягодиАле деякі вважаються занадто гіркими для вживання в їжу. З їстівних видів виділяють: Ялівець кісточковий, Ялівець червоноплідний, Ялівець товстокорий, і Ялівець каліфорнійська.

Хто харчується ялівцем?

Екологія Шишкоягодами ялівцю західного харчуються деякі види птахів, включаючи мандрівного дрозда (Turdus migratorius), чорного сопілка (Phainopepla nitens) та кедрового сопілка (Bombycilla cedrorum).

Які хвороби лікує ялівець?

Ялівець усуває набряки, допомагає при дерматиті, корості та зубному болю, є антицелюлітним засобом, ліквідує запалення легеневої та бронхіальної тканини, покращує серцеву діяльність. Нормалізує кровообіг, артеріальний тиск. Допомагає при кольках, запорах, різних інших хворобах.

Чим корисні ягоди ялівцю?

Ягоди ялівцю можна використовувати у різних формах. З них часто роблять настій, який багатий на вітамін С і рятує при циститі, набряках, здутті живота, астми та інших захворюваннях верхніх шляхів, нервових розладах, ревматизмі, жовчнокам'яній хворобі.

Які на смак ягоди ялівцю?

Суворо кажучи, ягоди ялівцю зовсім ні ягоди – Це круглі шишки. Пряний, злегка солодкуватий смак ялівцю з деревними нотами нагадує смак рожевого перцю.

Як є ягоди ялівцю?

Плоди ялівцю корисно використовувати й у кулінарії. Вони хороші при приготуванні квасу, сиропу, морсу, пряників та начинок для цукерок. Їх також використовують як пряність до м'ясних страв та квашеної капусти, використовують при копченні м'яса та риби.