Gran.pp.ua

Записи агронома Жори

19

Скільки варити сироїжки для смаження?

Варити свіжі сироїжки перед смаженням необхідно так:

  1. перебрати гриби, очистити їх від лісового сміття та червивих екземплярів, промити;
  2. помістити продукт у каструлю, залити водою у пропорції 2:1;
  3. варити протягом 10 хв. після закипання води.

Як правильно обробляти сироїжки?

Злегка пошкребти ножем шапку і ніжку, видаляючи сміття, що налипло. Також необхідно швидко пройтися ножем трубчастим шаром, так як там часто збирається бруд. Потім протерти весь гриб паперовою серветкою, видаляючи дрібне сміття. За бажанням можна почистити капелюшок гриба від шкірки.

Які сироїжки смачні?

Харчова сироїжка має горіховий смак і легкий грибний аромат. Росте все літо та осінь у листяних та хвойних лісах. Це дуже смачний гриб, один з найкращих серед сироїжок. Має незначну схожість з мухомором, на відміну від якого не має цяток на капелюшку і «спіднички» на ніжці.

Як їдять гриби сироїжки?

Їх можна подавати як самостійну страву, посипавши зеленню, або з гарніром, наприклад, з картопляним пюре. Із цих грибів готують навіть відбивні. Для цього потрібно почистити сироїжки, відібрати широкі та плоскі капелюшки, покласти їх у підсолену холодну воду і залишити на деякий час, потім відкинути в друшляк.

Скільки варити треба сироїжки?

– На середньому вогні доводимо до кипіння, після чого його зменшуємо. – Як тільки вода закипить, варимо сироїжки 30 хвилин. – При варінні грибів може виникнути піна, її потрібно прибрати. – Також для смаку потрібно додати сіль, кілька горошин чорного перцю та лавровий лист.

Як варити сироїжки перед жаркою?

Так, сироїжки потрібно варити:

  1. для смаження, гасіння та запікання – 5-10 хвилин;
  2. для заморозки – 20 хвилин;
  3. для засолювання гарячим способом – 7-10 хвилин;
  4. для маринування – від 15 хвилин залежно від рецепту;
  5. для супу – 10-15 хвилин.

Aug 20, 2020

Чи потрібно лупити сироїжки?

Перед смаженням всі пластинчасті гриби рекомендовано вимочувати і відварювати, так як велика можливість отримати отруєння. Перед варінням сироїжки досить просто ретельно промити та очистити під струменем холодної води.