Gran.pp.ua

Записи агронома Жори

10

Коли зрізати базилік на зиму?

Для заготівлі на зиму базилік найкраще збирати перед його цвітінням, коли ще тільки з'явилися бутони. Багато хто відзначає, що зібране після або під час цвітіння листя має вже не такий насичений і яскравий смак і аромат.

Скільки сушити базилік у духовці?

Як сушити базилік у духовці Вимите листя рівномірно розкладаємо на сухому листі. Відправляємо у духовку на 30 хвилин при температурі 40 С. Сухий продукт остуджуємо, подрібнюємо в дрібну крихту і закриваємо в чистій банці. Порада з приготування: ми сушимо базилік за температурою 40°С, але її можна знизити до 35°С.

Як посушити базилік на зиму?

Тонким шаром викладіть базилік на лист і відправте сушитися в попередньо розігріту духовку до 40 градусів на 2-3 години. Дверцята духовки залиште злегка прочиненою для кращої вентиляції. Також базилік сушать на піддонах у електросушарці, обравши температурний діапазон близько 40 градусів.

Як правильно сушити базилік?

1:363:10Suggested clip · 59 secondsЯк сушити базилік на зиму в домашніх умовах Три простих … YouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip

Що можна приготувати із базиліка на зиму?

  1. Промити базилік і покласти на рушник на просушування.
  2. Відірвати листя від стебла і покласти в стерилізовану банку. Між шарами прокласти порізані зубчики часнику. …
  3. Залити інгредієнти оливковою олією так, щоб вона покривала базилік повністю.
  4. Закатати та прибрати на зберігання.

Sep 3, 2018

Чи можна використовувати квіти базиліка?

Так, ви можете використовувати їх так само, як та листя базиліка. Вони, як правило, м'якіші на смак і більш декоративні на блюдо. Крім того – від квітів до насіння – новий врожай також можливість.

Чи можна мити базилік перед сушінням?

Перед сушінням базиліка одні миють базилікріжуть і сушать листям, інші сушать його пучком (кущем). Висушений базилік втрачає до 80 відсотків вологи. Базилік, як та інші рослини, з великою кількістю ефірних олій, треба сушити повільно, за температури не вище 35-45 градусів.