Як визначити стиглість баклажану на кущі?
– У баклажанів з синьою шкіркою на стадії технічної стиглості вона стає глянсовою. У білих набуває інтенсивного молочного кольору. Також можна визначити стадію зрілості натисканням пальців на плід: якщо пружинить і легко повертається до початкового стану – настав час зривати.
Як дізнатися, коли можна зривати баклажани?
1. Як визначити чи не час зривати баклажани? Тому збирати плоди потрібно в стадії технічної стиглості, коли вони мають пружну м'якоть, характерну для сорту забарвлення та недорозвинене насіння. Визначити її неможливо ні за розміром (залежить від сорту), ні за кольором – лише за сильним глянцевим блиском плодів.
Якого кольору стиглий баклажан?
Забарвлення стиглих плодів – від сіро-зеленої до буро-жовтої. При повному дозріванні і, тим більше, перезріванні, баклажани стають грубими та несмачними, тому в кулінарії зазвичай використовують трохи недозрілі фіолетові плоди.
Скільки дозрівають баклажани?
80 днів Баклажан дозріває приблизно протягом 60-80 днів із моменту пересадки. Рекомендується збирати баклажани до того, як насіння набуде коричневого відтінку.
Як збирати баклажани?
Врожай баклажанів збирають не відразу, а поступово в міру дозрівання (через кожні 5-7 днів), вибираючи найзріліші плоди. Найзручніше зрізати плоди за допомогою секатора або використовувати гострий ніж. При зрізі рекомендується залишати невеликий хвостик завдовжки 4-5 см.
Чому баклажани коричневі?
Якщо плоди баклажана не зірвати вчасно, вони поступово набудуть сірого або бурого кольору. М'якуш стане жорстким і несмачним, придбає коричневий колір. У таких плодах міститься шкідливий для організму соланін. Їх не вживають у їжу.
Чому не плодоносять баклажани?
Справді, баклажан – рослина, вкрай вимоглива до умов освітлення. Найменше затінення навіть протягом дня призводить до зниження і навіть втрати врожаю. При тривалому затінку баклажан взагалі плодів не формує. Він зав'язує плоди лише за умови, що на квітку потрапляє сонячне проміння.