Gran.pp.ua

Записи агронома Жори

14

Що треба робити, щоб огірки хрумтіли?

На трилітрову банку беруть пару зубчиків часнику, їх нарізавши, кладуть на дно банки, потім викладають огірки, потім ще шматочки часнику, шари перемежують листям смородини, гілками та суцвіттями кропу. Лист хрону кладіть за бажанням, а ось пара шматочків кореня хрону додасть огіркам хрусткості.

Чому огірки не хрусткі?

Солити та маринувати потрібно свіжі огірочки. Ті, що полежать, підв'януть і втратить свою пружність. Щоб цього не відбувалося, приготовані для засолювання огірки слід витримувати у холодній воді. Використовуйте для заготівель жорстку воду, краще колодязну або джерельну без додаткової фільтрації.

Як стерилізувати банки з огірками?

1:203:23Suggested clip 53 secondsРецепт просять усі! Мариновані огірки сухої стерилізації …YouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip

Скільки потрібно солі для засолювання огірків?

2 столові ложки солі (без гірки) на 1 літр води (за вагою це 50-60 г солі). Такі огірочки можна буде їсти через 1-2 дні. Солити можна не тільки в емальованому посуді, а й у скляних банках – кому як зручніше.

Чому огірки у банку стають м'якими?

Розм'якшення солоних огірків у банках, особливо за їх тривалому зберіганні, пов'язані з роботою пектолітичних ферментів. Найчастіше розм'якшення відбувається у ємностях великого обсягу. Огірки, розташовані в нижній частині, відчувають на собі підвищений тиск, через що через якийсь час стають м'якими.

Чому огірки хрумтять?

Класичний хрускіт солоного огірка з'являється в розсолі з жорсткою водою, а при пом'якшеній його не досягти. Тому домашнє засолювання краще робити на джерельній або колодязній воді. — Абсолютного стандарту на солоність чи «хрумкість» огірків ні, – пояснив Прокоп'єв.

Які огірки не підходять для маринування?

Колір огірка залежить від сорту та віку. Чим молодший – тим зелень соковитіша, і навпаки. Жовті, перезрілі, огірки, Не годяться для консервування. У них груба шкірка та насіння.