Gran.pp.ua

Записи агронома Жори

9

Як визначити, коли зрізати цвітну капусту?

Як правильно зрізати цвітну капусту

  1. Суцвіття вважається дозрілим, якщо воно досягає 10 – 12 см у радіусі. …
  2. Дозрілу голівку слід прибрати з рослини негайно. …
  3. Зрізати суцвіття капусти слід гострим, попередньо нагостреним ножем. …
  4. Урожай потрібно перенести до сховища, яке має бути прохолодним та темним.

Коли зріє цвітна капуста?

Ранні. На повне визрівання йде від 2 до 3 місяців. Середні. Дозріває через 100–130 днів.

Як довго росте цвітна капуста?

До групи входять ранньостиглі сорти з періодом від сходів до дозрівання головок 90-100 днів. Середні сорти та гібриди поєднують середньоранні, середньостиглі та середньопізні. Середньоранні формують біологічний урожай через 105-126-135 днів. Середньостиглі, формують урожай через 110-136-145 днів.

Коли потрібно збирати капусту броколі?

Брокколі потрібно збирати, поки зелені бутони перебувають у нерозкритому стані, інакше загубиться частина врожаю. Час від часу перевіряйте грядку капусти, щоб не пропустити цей момент.

Як визначити стиглість капусти?

Визначаємо стиглість суцвіть

  1. вага суцвіття не менше 250 г, діаметр головки – не менше 10 см (приблизно завбільшки з долоню);
  2. бутони в центрі головки більші, ніж бічні;
  3. суцвіття має темно-зелений колір, бутони не розкриті;
  4. суцвіття щільні та пружні, але не надто тверді, що визначається шляхом їхнього легкого здавлювання.

Чому жовтіє цвітна капуста?

Різниця в агротехніці вирощування цвітної капусти полягає в тому, що з моменту утворення головки верхівки листя зв'язують або надламують для захисту від сонця. Пожовтіння листя може бути викликане фузаріозним в'яненням, що притаманно спекотного літа. … Листя в'янути і жовтіти можуть також через капустяну муху.

Коли дозріває цвітна капуста Україна?

Ранні сорти дозрівають від 60 до 100 днів, сорти середнього дозрівання можна прибирати через 100-135 днів, пізні сорти визрівають не менше 4,5 місяців. Перезрілий овоч втрачає не лише смакові, а й корисні якості. Зрізають капусту дуже акуратно, залишаючи на голівці 2-4 листочки.