Gran.pp.ua

Записи агронома Жори

8

З пшениці роблять не тільки борошно, а й крупи, з яких ми варимо каші та готуємо гарніри. Головна їхня відмінність – ступінь помелу та обробки зерна.8 Apr 2020

Чому пшенична крупа різного кольору?

Колір пшеничного крупи може бути жовтим (з ярої пшениці) або сіруватим (із озимої пшениці). Як уже говорилося раніше, сорти твердої пшениці дуже багаті на протеїни (білки), тому страви з пшеничного крупи (каші, супи, биточки, плови тощо). Пшенична крупа містить фосфор, залізо, вітаміни групи В та РР.

Як називається каша із пшениці?

Пшенична крупакрупа із твердих сортів пшениці. В Росії пшеничну крупу виробляють двох видів: «Полтавська» та «Артек».

Чим відрізняється пшенична крупа від Артеку?

У Росії із пшениці виробляють два види пшеничних круп – «Полтавську» та «Артек». Перша являє собою цілісні очищені зерна або зерна великого дроблення (крупинки досить великі). «Артек» являє собою дрібнодроблену крупу. Для биточків, запіканок, молочних в'язких та рідких каш використовуютьАртек».

У чому різниця між Булгуром та пшеничною крупою?

Різниця у варінні пшеничного крупи і булгура полягає у тривалості приготування. Завдяки способу обробки останній готується за 15-20 хвилин, що на 20% швидше за пшеницю. Відмінність готового продукту полягає у консистенції: булгур твердіше і швидше нагадує рис.

Як називається крупа із подрібненої пшениці?

Арнаутка (арнівка) крупа отримала від сорту твердої ярої склоподібної пшениці, З якої виробляється. Жовта напівпрозора дроблянка має нижчу калорійність у порівнянні з іншими пшеничними. крупами (318 ккал) рахунок зниженого вмісту вуглеводів (менше 70 %)[iii].

Чому пшенична крупа називається Артек?

За дорученням Наркомздоров'я СРСР крупа артек була спеціально розроблена для відкритого у 925 році на Південному березі Криму «Табори-санаторію в Артеке».

У чому різниця між Арнауткою та пшеничною крупою?

Пшенична крупа – це загальна назва продукту із зерна пшениці. … Арнаутка – склоподібна крупа із твердої пшениці. Вона повністю звільнена від зародка, плодових та насіннєвих оболонок.