Gran.pp.ua

Записи агронома Жори

10

Болгарський перець звуть тільки в Росії, або на теренах колишнього СРСР російськомовне населення. А все тому, що раніше, в епоху розвиненого соціалізму, у СРСР Болгарія була основним постачальником перцю, звідси й пішла народна назва перцюболгарський перець.

Як ще називається болгарський перець?

Capsicum annuum subsp. grossum – Капсікум овочевий товстий. До цього підвиду відносяться всі солодкі перці, що культивуються на городах Росії; найбільш відомий під назвами солодкий і болгарський перець. Capsicum annuum subsp.

Як називається болгарський перець у Болгарії?

Якщо ви спробуєте купити болгарський перець в Болгарії, на вас чекає невдача. … Тому що самого поняття «болгарський перець» в Болгарії ні. Так само, як волоський горіх тут – просто горіх (причому з наголосом на перший склад), болгарський перець – Просто перець («Чушка» або «Піперка» або назва сорту).

Звідки взявся болгарський перець?

Батьківщина перцю – Америка, у дикому вигляді його і зараз можна зустріти у Мексиці, Колумбії та країнах Центральної Америки. Після відкриття Америки перець був завезений спочатку в Іспанію та Португалію, а потім і в інші країни Європи та на Близький Схід.

Чому організм потребує болгарський перець?

Відомо, що в болгарською перці дуже багато вітаміну С – майже 128 міліграмів у 100 грамах. … Кількість цього вітаміну, що відповідає за наш імунітет та здоров'я, збільшується в міру дозрівання овочів і робить його чудовим продуктом для здорового харчування.

Яким буває болгарський перець?

Бувають червоного, жовтого, оранжевого та зеленого кольору. Люди використовують їх у їжу з глибокої давнини. Спочатку перець виростав у Центральній Америці, звідки був привезений у XVI столітті до Іспанії. … В даний час всі солодкі перці жовтого, помаранчевого та червоного кольору відносять до болгарському перцю.

Як звуть перчика?

Едуард Перець народився 22 липня 1995 року в Україні. Перець – це справжнє прізвище хлопця.

Де Батьківщина перцю?

Батьківщина та сорти Батьківщина солодкого перцю. Батьківщина солодкого перцю – Центральна Америка. А до Європи його було завезено у XVI столітті.