Gran.pp.ua

Записи агронома Жори

7

Для приготування робочого розчину вам знадобиться 1 чайна ложка монофосфату калію та відро теплої води. Добриво випускається як кристалів білого забарвлення. При змішуванні добрива з водою необхідно простежити, щоб усі кристали повністю розчинилися. Застосовувати добрива можна відразу після приготування.

Як годувати монофосфатом калію?

Як застосовувати монофосфат калію? Для позакореневих підживлень зробіть розчин, концентрація якого має бути 0,2%. Для розсади овочів та квітів – 9 грам на 10 літрів води. Проведіть перше підживлення у фазі 3 справжніх листів, друге через 10-15 днів після пікірування або посадки розсади у відкритий ґрунт.

Скільки грамів монофосфату калію в чайній ложці?

Монофосфат калію (монокалійфосфат), KH2PO4 У їдальні ложці 9,5 грам монофосфату калію, у чайній – 4 грами.

Коли годувати помідори калієм?

Комплексне добриво, містить фосфор, калій, азот. Вносять по одній столовій ложці на квадратний метр грунту або по половині чайної ложки прямо в лунку при посадці. Це підживлення роблять навесні, обов'язково поливають після внесення добрива.

Коли застосовувати монокалійфосфат?

Монокалійфосфат рекомендований до застосування на всіх типах ґрунтів у відкритому та захищеному ґрунті, як кореневе підживлення та некореневе підживлення. Як водорозчинне добриво рекомендується для використання в системах зрошувального землеробства та для фертигації.

Як застосовувати монофосфат?

Для розсади овочевих і квіткових культур складати розчин 7-10 г/10 л води, проводити 2 підживлення: першу у фазі 2-3 справжніх листків з розрахунку 3-5 л/м2 посадок, а другу через 10-15 днів після пікірування або після висадки розсади в ґрунт (з фази 5-6 листя можна збільшити дозу до 5-10 л/м2);

Що входить до складу монофосфату калію?

складі препарату немає жодних шкідливих речовин. Тільки 34,2% (К2О) калію та 51,5% загальних фосфатів.

Як розводити монокалійфосфат?

Готувати препарат для поливу слід у таких пропорціях:

  1. 10 грамів на 10 літрів води – для розсади та кімнатних рослин;
  2. 15-20 грамів на 10 літрів – для овочевих культур, що вирощуються у відкритому ґрунті;
  3. 30 г на 10 літрів – для всіх плодово-ягідних рослин.