Gran.pp.ua

Записи агронома Жори

20

Як швидко дозріти манго вдома?

Дайте манго дозріти, поклавши його в паперовий пакет або загорнувши газету. Залиште пакет на кухонному столі проти ночі. Переконайтесь, що манго лежить у пакеті за кімнатної температури. Так вивільняється етилен, газ без кольору та запаху, що прискорює подальше дозрівання фрукта.

Скільки дозріває манго?

Потрібно лише покласти фрукт у вазу і залишити на столі. Під впливом сонячного світла у ньому запустяться процеси дозрівання. Скільки часу знадобиться, щоб куплене незрілим манго набуло м'якості та райського смаку, залежить від сорту та ступеня зрілості. У середньому це 5-10 днів.

Як визначити стиглість плоду манго?

Перевірте стиглість фрукта на дотик Акуратно стисніть манго. Коли ви легенько стиснете манго, ви повинні відчути, як м'якуш трохи піддається. М'якість м'якоті означає, що манго стигле.

Як зрозуміти, що манго?

Доторкніться манго Стиглий плід повинен бути важким і пухким. У маленьких і плоских фруктах, швидше за все, мало м'якоті. Ще манго має бути м'яким, але водночас пружним. При натисканні на зрілому фрукті залишається вм'ятина.

Як дістати кісточку з манго?

Помістіть манго на обробну дошку та знайдіть сторону, яка здається найвищою – кісточка розташовуватиметься вздовж цієї лінії. Тримаючи манго паперовим рушником, візьміть гострий ніж і зріжте по шматок з обох боків від кісточки, намагаючись її не зачепити. Відділіть м'якоть, що залишилася, від кісточки.

Чи можна їсти зелене манго?

Як їдять незріле манго? У другому випадку потрібно знати, як їдять зелене манго (саме недостатньо встиг). Так-так, його теж вживають у їжу! Більше того, деякі сорти спеціально збирають недозрілими не для безпеки транспортування та максимально довгого зберігання, а тому що їх прийнято. є зелений.

В якому кліматі зростає манго?

Батьківщиною манго вважається Індія. Цей фрукт вирощують у Китаї, В'єтнамі, Індонезії, Австралії, Африці, США, Мексиці.